Kornkværn/melkværn F100

5.100,00 DKK

Kraftig melkværn til køkkenbrug

Uopslidelig kværn til køkken- og kantinebrug med kraftig industrimotor. Maler med sten både hvede, rug, spelt osv, men også ris, boghvede, linser, majs og kikærter.

SAMAP El-kværn F 100

Er det en absurd tanke at have en kværn stående i køkkenet for at kunne lave mel? Ikke for dem, der har prøvet det! Det er faktisk på mange måder godt at have friskmalet mel til brød og andet bagværk. For det første kommer brødet til at smage meget bedre med friskmalet mel end med gammelt. Og for det andet er det sundere. Den iltning (harskning), der sætter ind så snart kornet er malet til mel, når ikke at ødelægge alle de gode stoffer, der er i korn. Dertil kommer, at man udnytter hele kornet og altså får de vigtige stoffer i klid og kim med.

Kategori:

Beskrivelse

 

Jeg bliver nødt til at bringe en advarsel: “hjemmebagt brød af friskmalet mel er vanedannende”. Når man først har smagt brød af friskmalet mel, forstår man ikke, at man har kunnet leve uden.

Men forudsætningen er en kornkværn i køkkenet. Vi har selv haft en kværn i de sidste 15 år, og er glade for nu også at have fået forhandlingen af SAMAP i Danmark. Det er en kværn, jeg ikke tøver med at kalde »verdens bedste« til køkkenbrug.

Det mest geniale er den måde, melet blæses ud af kværnen på. Derved undgår man tab af vigtige næringsstoffer, fordi luftstrømmen køler melet under maleprocessen. Med den støvtætte »vindpose« og den ligeledes støvtætte måde melet opsamles på i et syltetøjsglas (større mængder males ned i en plasticpose, der er sat fast med elastik) opnår man, at kværnen kan bruges i køkkenet, hvor den kan stå uden at støve. (Jeg kan så ikke lade være med at gøre opmærksom på, at det ikke er tilfældet for mange andre kværne til husholdningsbrug, der nok ser hyggelige ud, men ikke er så praktiske i brug)

Nævnes skal det også, at stenene er natursten sat i specialcement. At man kan indstille finhedsgraden fra »knækkede kerner« til det fineste »kagemel«. At man kan regulere, hvor meget korn, der løber ned i kværnen, og at kværnen er let at skille ad, hvis det bliver nødvendigt at gøre den ren (det er det normalt kun, hvis man har forsøgt at male mere, end der er plads til i glasset).

Kornkværnen er nærmest uopslidelig – regn med 25+ års levetid.

Når du har vænnet dig til at bage med frisk med, vil du bare lave det når du skal bruge det uden træls ventetid.

Hent  brugsanvisning_F100 som pdf.

Tekniske data

F100

Højde: 49 cm
Diameter: 20×30 cm
Vægt: 13,5 kg
Motor (kortslutningssikret): 700 W industrimotor
Kapacitet ved fineste indstilling: 2-5 min/kg
12-30 kg/t
Maler: de almindelige kornsorter samt ris, boghvede, linser. majs og kikærter.

Anmeldelser

Der er ikke nogle anmeldelser endnu.

Vær den første til at anmelde “Kornkværn/melkværn F100”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *