Beskrivelse
Jeg bliver nødt til at bringe en advarsel: “hjemmebagt brød af friskmalet mel er vanedannende”. Når man først har smagt brød af friskmalet mel, forstår man ikke, at man har kunnet leve uden.
Men forudsætningen er en kornkværn i køkkenet. Vi har selv haft en kværn i de sidste 15 år, og er glade for nu også at have fået forhandlingen af SAMAP i Danmark. Det er en kværn, jeg ikke tøver med at kalde »verdens bedste« til køkkenbrug.
Det mest geniale er den måde, melet blæses ud af kværnen på. Derved undgår man tab af vigtige næringsstoffer, fordi luftstrømmen køler melet under maleprocessen. Med den støvtætte »vindpose« og den ligeledes støvtætte måde melet opsamles på i et syltetøjsglas (større mængder males ned i en plasticpose, der er sat fast med elastik) opnår man, at kværnen kan bruges i køkkenet, hvor den kan stå uden at støve. (Jeg kan så ikke lade være med at gøre opmærksom på, at det ikke er tilfældet for mange andre kværne til husholdningsbrug, der nok ser hyggelige ud, men ikke er så praktiske i brug)
Nævnes skal det også, at stenene er natursten sat i specialcement. At man kan indstille finhedsgraden fra »knækkede kerner« til det fineste »kagemel«. At man kan regulere, hvor meget korn, der løber ned i kværnen, og at kværnen er let at skille ad, hvis det bliver nødvendigt at gøre den ren (det er det normalt kun, hvis man har forsøgt at male mere, end der er plads til i glasset).
Kornkværnen er nærmest uopslidelig – regn med 25+ års levetid.
Når du har vænnet dig til at bage med frisk med, vil du bare lave det når du skal bruge det uden træls ventetid.
Hent brugsanvisning_F100 som pdf.
Tekniske data
F100 |
|
Højde: | 49 cm |
Diameter: | 20×30 cm |
Vægt: | 13,5 kg |
Motor (kortslutningssikret): | 700 W industrimotor |
Kapacitet ved fineste indstilling: | 2-5 min/kg 12-30 kg/t |
Maler: | de almindelige kornsorter samt ris, boghvede, linser. majs og kikærter. |
Anmeldelser
Der er ikke nogle anmeldelser endnu.